In-Vest

В рамките на проект „Ин-вЕСт“ шест тематични телевизионни емисии бяха излъчени на живо в сутрешното предаване „Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria, с участието на експерти като част от информационна кампания за дейността на ЕС по въпросите, свързани с популяризирането на работни места, икономически растеж и инвестиции.

По темата бяха проведени и два регионални младежки дебата в София и Русе със студенти от икономически и бизнес специалности, както и експерти, които бяха излъчени онлайн и разпространени в социалните медии.

Заключителната конференция бе проведена в София с участието на различни заинтересовани лица, сред които представители на финансови институции, национални и европейски институции, младши предприемачи, журналисти и др.

Дейностите бяха популяризирани чрез традиционни медии, включително Bloomberg TV Bulgaria, информационна кампания онлайн и рекламни материали.

Кампанията демонстрира, че заинтересованите лица в България нямат лесен достъп до информация относно възможностите, които предлага Инвестиционният план за Европа. От особено значение се оказа необходимостта да се подобри разбирането за членството на България в ЕС, имайки предвид нарастващия евроскептицизъм сред медиите. Проектът предложи проактивна методология за предоставяне на информация по различни канали и очерта необходимостта от постоянна подкрепа от страна на различни институции, включително висши учебни заведения, които да подпомагат информирането и финансирането на заинтересованите страни с необходимите умения, знания и мотивация.

Other projects