Европейски институт

Квартал ЕВРОПА” с Портал ЕВРОПА в сряда: Район „Средец"

28.10.08 | Събития

Европейският информационен център Европа Директно – София и Портал ЕВРОПА започват заедно с районните кметове изграждането на мрежа от инфо-точки, чрез която информацията за ЕС ще стига най-лесно и бързо до гражданите.

„Квартал Европа” е инициатива на Портал ЕВРОПА и Европейския информационен център Европа Директно – София, посветена на местна власт и по-специално на районната администрация. Наред с разпространението на информационни материали, идеята на рубриката е да бъдат организирани и разнообразни събития, които ще допринесат за превръщането на  всеки един квартал в София в  „Квартал Европа”.

Първите квартали „Европа в София” са районите Средец, Триадица и Лозенец. Техните кметове Маргарита Гутева, Евтим Евтимов и Прошко Прошков ще бъдат гости на тържеството, което ще бъде излъчвано на живо с картина и звук на http://europe.bg. Ще присъстват също и екипът на онлайн-медията, както и на  Европейския информационен център Европа Директно – София. Поканени са и представители на Европейския институт, на Постоянната комисия по европейски въпроси на Столичната община, както и на Представителството на ЕК в България.

Какво да е мотото на инициативата „Квартал Европа” ще зависи от всички граждани на столицата: в сряда предстои да бъде обявен конкурс за най-подходящ девиз.

Събитието от 10.30 часа на 29 октомври ще включва и награждаване на участниците в конкурса за училищно есе „Българино, знай своя род и език и бъди европеец”. Административната сграда на Район „Средец” се намира на ул. „Леге” 6 – срещу ПФК „Левски”.
Източник:Европа Директно – София