Европейски институт

Демографски тенденции в Европа

01.07.08 | Събития

Европейски институт и Дарик радио организират регионален дебат в рамките на изпълнявания от тях проект „3 Д – гласът на българските млади хора за Европа”, финансиран от ГД „Комуникации” на Европейската комисия.

Дебатът ще се проведе във Варна на 11 юли 2008 г. от 15.00 до 17.00 ч. в пресцентъра на Фестивалния и конгресен център на тема „Демографски тенденции в Европа”.

Публиката ще се състои от студенти, млади хора с активни обществени интереси, представители на граждански организации, медии. Основните участници са: 
Поздравителен адрес ще отправи и Филиз Хюсменова, член на Европейския Парламент.

Модератори на дискусията ще са Юлиана Николова, директор на Европейския институт и Огнян Бояджиев, главен редактор на Портал Европа. Сред основните обсъждани теми, провокиращи интереса на младите хора, са европейските практики за стимулиране на раждаемостта и българската реалност, демографските проблеми, увеличаващата се урбанизация, личният живот и развитие на младите хора – всичко това в контекста на сферите, в които решенията зависят от държавите-членки и сферите, в които решенията се вземат на ниво ЕС.