понеделник, 13 юли 2020

  Европа 2020 – Гражданската Визия

  21.01.10 | Събития

  На 29 и 30 януари 2010 г. (петък и събота) в Грандхотел „София” на ул. „Гурко” 1 в София ще се състои Международна конференция “Европа 2020 – Гражданската Визия”.

  Събитието е част от инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент”, осъществявана от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА www.europe.bg с финансовата подкрепа на ГД „Комуникация” на Европейския парламент.

  Идеята на тази двудневна конференция е да събере представители на граждански организации, занимаващи се както с аналитична дейност, така и с практическа работа, учени и членове на ЕП, които на базата на своя конкретен опит и практика, да формулират визии за бъдещето на Европа. Целта е да бъде формулирана рамка за това, как Европа би трябвало да изглежда през 2020 година, както и идеи за начините и действията, чрез които могат да бъдат постигнати формулираните цели.

  На конференцията ще бъдат обсъдени въпроси като европейската демокрация и ролята на националната държава и нейните институции, европейското културно пространство и идентичността, образованието, младежката проблематика, солидарността в ЕС като споделена отговорност за развитие, предизвикателствата пред европейската политика за сближаване, разширяването и социалните въпроси, и др.

  Окончателната програма на конференцията, както и подробности за участниците и темите ще бъдат публикувани на сайта на инициативата „Взаимодействаме с Европейския парламент” http://parliament.europe.bg.

  Повече информация за конференцията може да бъде получена и на conference@europe.bg.