сряда, 30 септември 2020

Информационен център EUROPE DIRECT отвори врати в София

25.03.08 | Новини

Европейски информационен център от мрежата Europe Direct отвори врати и в столицата. Тържественото откриване направиха на 24 март ръководителят на Представителството на ЕК в София Зинаида Златанова, кметът на София Бойко Борисов и директорът на Европейския институт (ЕИ) Юлиана Николова.

Центърът Europe Direct - София има и филиал в Долна Митрополия и се поддържа от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики, Портал ЕВРОПА, Читалище "Славянска беседа", Столичната община и Община Долна Митрополия. Негов ръководител е Борислав Мавров от ЕИ.

Инфрмаоционният център работи от 09.00 часа до 18.00 часа през делничните дни. Освен по телефона на специално създадените номера 00 800 6-7-8-9-10-11 и 470 98 18, консултации се получават и чрез въпроси, зададени чрез специализираната интернет-страница: http://direct.europe.bg/ чрез услугата Web Assistance.

Europe Direct центърът ще се помещава в офиса на ЕИ на ул. "Г.С. Раковски" 96.

Мрежата Europe Direct започва да се изгражда през 2005 г. от ЕК. В България тя се реализира от 2008 г. с подкрепата на Европейската комисия. Центърът Europe Direct - София предлага специализирани информационни услуги на гражданите и на бизнеса за техните права и задължения в ЕС, възможностите да се възползват по най-добрия начин от предимствата на европейското членство.